Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

KÖNYVTÁR

 
A Történettudományi Intézet könyvtára a Bölcsészettudományi Kar elindulása óta folyamatosan növekszik, jelenleg kb. 10 ezer magyar és egyetemes történelmi, valamint régészeti tárgyú kötetből áll. Az elmúlt években több professzori hagyatékkal, illetve adománnyal is gyarapodott a könyvtár, közülük Jürgen Schlumbohm göttingeni gazdaságtörténészt, Várdy S. Béla amerikai magyar történészt és Kulcsár Pétert kell kiemelni.
A Történettudományi Intézet könyvtára minden hallgatónak rendelkezésére áll. Állománya az Egyetemi Könyvtár katalógusán keresztül elérhető. A könyveket Tóth G. Bea ügyintézőnél lehet kikölcsönözni.
 

Kölcsönzési idő: hétfő-csütörtök 8.30-12 h; péntek 8.30-11 h

 
Kulcsár Péter könyvtáráról
 
Kulcsár Péter (1934–2013) akadémiai doktor, a magyarországi szövegtudomány kiemelkedő  alakja. Az ELTE Egyetemi Könyvtára főigazgató-helyettessége után, 1995-ben lett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Közép- és Kora Újkori tanszékének professzora, a ME BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájában pedig hozzá tartozott a Szövegtudomány alprogram. Barátaival Hollóstetőn piknikezve jutott arra, hogy a könyvtárát a ME Történettudományi Intézetére fogja hagyni. Az örökül hagyásra végül fájdalmasan korán került sor. A könyvek Miskolcra jutásáért az Intézet köszönettel tartozik Kulcsár Péter özvegyének, Mónus Máriának.
Kulcsár Péterről itt  és itt  olvashatsz bővebben.
Nagy Gábor: Emlékezés Kulcsár Péterre